Ντετέκτιβ Αθήνα: Η ιστοσελίδα Detectives Greece σε όλη την Ελλάδα αλλά στο PageSpeed Insights όχι ικανοποιητικά. Πώς γίνεται να έχει υψηλότατες θέσεις παντού και στην Κύπρο να είναι απόλυτα πρώτη; Ας δούμε τα βασικά της χαρακτηριστικά:

  • Έχει GEO τεχνικές,
  • είναι custom ιστοσελίδα,
  • έχει ιδιαίτερα κείμενα και
  • αρκετά βαριές εικόνες.

Πόσο επηρεάζουν το PageSpeed Insights της Google τα ογκώδη slider;

Οι εικόνες .gif είναι αυταπόδεικτο ότι αυξάνουν το χρόνο πρώτου bit. Συνεπακόλουθα ο χρόνος φόρτωσης αυξάνεται και η αξιολόγηση τουλάχιστον στο PageSpeed Insights της Google πέφτει σημαντικά. Όμως μετά την παρέλευση ικανού χρόνου μπορεί να αποκτήσει από τη Google credibility, δηλαδή αξιοπιστία. Είναι ένα σχήμα trade off. Αυτό που κερδίζεις με ένα αργό site μπορεί να είναι αύξηση χρόνου παραμονής του χρήστη. Κατά συνέπεια μειώνεται το ποσοστό γρήγορης εγκατάλειψης. Σε ένα σχήμα αλγοριθμικό δεν μπορεί κανένας να έχει ντετερμινιστικές αντιλήψεις.

Σύμφωνα με τα παραπάνω η αξιοπιστία είναι ο σημαντικότερος παράγοντας.

Πώς η χρήση blogs βοηθά την αξιοπιστία μίας ιστοσελίδας;

Η αξιοπιστία (credibility) είναι ο απόλυτος προορισμός μίας ιστοσελίδας για να χαίρει μεγάλης εκτίμησης από τις μηχανές αναζήτησης. Με περίπου 200 παράγοντες, από όσα λέγονται και γράφονται σε διάφορα blogs. Όμως τελικά όλα αυτά συμβάλλουν στο υψηλό ranking.

Ερώτηση προς διερεύνηση νέου πελάτη:

Πώς γίνεται με νέα σελίδα (ιστοσελίδα εννοεί) να πας κατευθείαν πρώτος;

(Θα απαντηθεί εν ευθέτω χρόνω. Υπάρχουν τρεις διαφορετικές απαντήσεις, που οδηγούν στο ίδιο αποτέλεσμα.)

Τελευταία ενημέρωση: 12 Ιανουαρίου 2021. Αρχισυνταξία: Καλλίδη Ευτυχία για Medusa Group.

Συντάκτης: Λαμπροπούλου Κλειώ.